fredag 9 november 2007

Bild på sängkläderna!

Här kommer en bild på sängkläderna som jag sydde till min yngsta systerdotter för några veckor sedan. Det verkar ju som om det blev bra! Jag har inte själv sett sängen bäddad eftersom min syster bor i Göteborg.

Underbara Höst!


Här i mellansverige är det fortfarande höst, men vintern börjar göra sig påmind. En del fjun har fallit från himlen och graderna sjunker så smått.
Jag älskar hösten, specillet alla färger som den bär med sig. Den här bilden tog jag för 2 veckor sedan när jag och några vänner tillbringade en skön och härlig helg tillsammans i en stuga i Norduppland. Stugan hyrdes ut av en lantgård, så där fanns fullt med djur och natur. En dag tog vi en promenad i ett naturreservat som fanns där och det var då jag tog den här bilden.
Skönt att få ta ett sista andetag från hösten innan vintern faller över oss!

Nu har min Hemlis fått sin Hemlis från mig!





Nu har min hemliga vän fått sin Hemlis!

Bilderna är tagna från hennes Blogg, då jag tyvärr glömde

att ta egna kort.

Vad hon tyckte om innehållet kan du se på hennes Blogg:

http://inna-skapar.blogspot.com/








Det kanske verkar som om jag försvunnit för ett tag, men så är inte fallet.
Jag har pluggat rätt mycket den sista tiden och inte hunnit sitta så mycket vid datorn.
Men en del har jag fått sytt, mest utifrån Alfreds behov. Jag ville ha nya gardiner till hans rum, som var lite ljusare och släppte in mer ljus. Hans rum är i norrläge så det är ganska mörkt på eftermiddagarna, därför passade det med en ljus kappa, inget onödigt tyg att gå och dra i heller.
På förskolan sover Alfred middag ute i sin vagn, därför kände jag att han behövde något varm att sova i nu när kylan börjar göra sig påmind. Det blev en fleece mössa som går ner över öronen och vantar med mudd utan tumme. Jag sydde ytterligare en mössa att ha som en extra vintermössa hemma.
Mönster mössa: Boken Baby Cool
Mönster vante: Jag ritade av en vante som vi hade hemma.
Tygval: Dubbel fleece i både vante och mössa från Ohlssons tyger, mudden till vantarna kommer även den från Ohlssons tyger.
Jag blev mycket nöjd med resultatet och det blev sonen också, vilket kanske inte tycks som på en utav bilderna.