söndag 9 december 2007

Julpysslat

Den här veckan har som sagt var jag och sonen varit ensamma hemma. Eftersom det varit ganska lugnt i skolan har jag hunnit en hel del hemma. Jag har storstädat, bakat, sytt på en beställning, sytt nya gardiner till sovrummet, vardagsrummet, julgardiner till köket, en linneduk till soffbordet. Samt dagisväskan och filten som ni såg tidigare. Allt detta har jag hunnit på tider när sonen sover. Så här i efterhand känns det otroligt att jag hunnit så mycket, men jag får väl erkänna att det blivit en och annan sen kväll, vilket går an ibland eftersom Alfred oftast sover till sju eller ibland längre. Bakning och städning har däremot sonen fått vara med på, vilket han bara tycker är roligt.
Mamma undrar alltid hur jag kan hinna pyssla så mycket (vilket jag inte tycker att jag gör) , men jag förklarar alltid att det är ett sätt att koppla av för mig, inte ett måste snarare tvärt om.

Jag hade tänkt lägga ut bilder på gardinerna, men ångrade mig eftersom jag är en värdelös fotograf, samt att det kändes lite tråkigt med gardiner. Men jag bjuder på en bild på linneduken på soffbordet som pryds av en jättemysig bok om tomtar och självfallet ljus. Än så länge låter sonen duken och boken vara (han bläddrar dock i den, men inte mer än så). Ljusen däremot vill han gärna stapla på varandra, så dessa får stå lite högre upp när han är i närheten.

Lite julpynt har jag hunnit med och jag förundras över att Alfred låter i stort sett allt vara. Kanske för att han är faschinerad av alla ljus och tomtar så att han inte kommer sig för att riva ner dem, eller så börjar han helt enkelt bli större och förstå mer.

Imorgon kommer min man hem och det ska bli roligt att visa honom allt som vi hunnit att göra medans han varit borta, vi längtar ganska mycket efter honom nu.