fredag 7 december 2007

Våran lilla Tomtenisse!


Årets julkort är beställt. Men det var inte lätt att få ett bra kort på lilla Alfred. Vi hade bestämt att vi skulle ha ett ute kort när det snöade. Det fick vi, men han ville aldrig riktigt stå still eller titta in i kameran. Tittade han åt rätt håll så blev det aldrig riktigt in i kameran. Detta kortet blev bäst så det får vi nöja oss med. Nästa år blir det kanske lättare eller ännu svårare när han ska vara med på bild med sin lillebror eller lillasyster.

Härmapan

Det var ett tag sedan jag skrev i Bloggen. Dagarna går och jag har haft ganska mycket plugg. Men denna vecka har det lugnat ner sig, precis som det borde vara innan jul. Jag har tagit mig tid att sitta och sy, storstäda hemma och baka, samt vara med sonen. Min man, hans pappa befinner sig just nu i New York och vi väntar hem honom på söndag. Det sak bli roligt att visa honom allt jag hunnit pyssla med medans han varit borta. Och tänka sig man hinner en hel del även fast man har barn, bara man vill och har den rätta inspirationen. Sonen sover fortfarande ganska långa pass på eftermiddagarna och somnar vid sju på kvällen. Så tid det finns faktiskt.
Dessutom tycker dom små att det är JÄTTEROLIGT att vara med och hjälpa till... vilket kanske inte alltid uppskattas... men vad gör väl det?!

Jag bloggar runt en hel del på allas era sybloggar och inspireras hela tiden. Denna väska sydde jag efter att ha sett många sy just en sådan. Det är en dagisväska men som även mamma kan använda. Mönstret har jag ritat själv efter en beskrivning på Knåp Moderns Blogg. jag blev himla nöjd med den och tänk vad mycket som ryms och som man når bara genom att sticka ner handen.

Material: Kraftigt styvt bomullstyg från IKEA, ljust mintgrön foder tyg i bomull från Stoff och Stil.
Mönster: Knåp Modern (Jag hade gärna velat visa hennes sida som en länk, vilket jag ser många göra, men jag vet inte hur man gör, någon som vet)
Tillvägagångssätt: Väskan består av två väskor, en i foder och en i yttertyg, vilka sedan sytts ihop. Jag har förstärkt alla sömmar i bottenplattan och på sidorna med våffelsöm, vilket gör att väskan styvnar lite på dessa ställen, hållbar samt ser mer genomarbetad ut.
Bra: Att den var enkel att sy, att det gick fort och att jag inte gjorde en enda miss på vägen!



Mitt andra härmape alster är denna baby filt till den lilla i magen! Jag har länge tänkt att jag ska sy en "Hem från BB filt" men inte riktigt vetat hur den skulle se ut. Nu kanske ni tänker, Aha hon väntar en pojk, men så är det inte. Vi vet inte vad det är för kön och jag förknippar inte blått med pojk alltid. Blått är min favoritfärg och det var därför filten blev blå.
Idén fick jag när jag såg att Hemsytt gjort sådana filtar fast i lite andra färger. Ett likadant tyg hade jag hemma från samma leverantör, men som jag inte vetat vad jag skulle sy utav.
Material: Molnigt Bomullstyg från Gunilla Axén, vitt fleece tyg från min lokala tygaffär.
Tillvägagångssätt: Superenkelt! Två tygbitar, en av varje på 90x80 cm har sytts ihop. Jag vek in kanterna och sydde ihop filten med våffelsöm, vilket gav ett snyggt och hållbart resultat.
Självfallet sydde jag på mitt tygmärke innan jag sydde ihop filten. jag har för många gånger missat att göra så, vilket resulterat i att man ser en tråkig söm på baksidan.
Bra: Att det gick fort och blev snyggt. Samt att jag fått stryka ytterligare en sak på min "Att sy, önskelista".