fredag 9 januari 2009

God fortsättning!

Ett nytt år har så tagit vid. Vi hälsar det nya året välkommen och lämnar det gamla bakom oss och minns. Det var länge sedan jag gav några nyårslöften eftersom jag vet att det oftast inte håller, samt att jag tycker att vill man förändra något så kan det ske när som helst på året.
Det enda jag lovat mig själv är att jag efter denna graviditet ska unna mig träning och då menar jag unna mig den eftersom det i mitt fall inte kommer att handla om att det är jobbigt att komma iväg utan istället ett tillfälle att bara få vara med mig själv och få tänka ifred.
Dessutom har jag lovat mig att unna mig en del nya kläder när kilona börjat försvinna, det tycker jag att jag är värd efter att typ de sista 4 åren travat runt i mammakläder och myskläder.
Jag mår ialla fall bra och stortrivs just nu. Min man har varit ledig i 3 veckor och vi har bara varit med varandra och familjen. Tänk så mycket enklare allting blir då man är hemma med barnen båda två! Men på måndag börjar han jobba igen och då ligger det en del tunga veckor framför mig med stor mage och på och avklädning på två små barn. Men det går det med och jag vet ju att det är slutspurten. Datumet vi fått är den 16:e april. Det känns skönt att kunna säga att vi ska ha barn i år och inte nästa år!
Mitt i allt julstök fick jag faktiskt tillfälle att sy några julklappar till barnen och deras kusiner.
Det var hur avkopplande som helst och superroligt, särskilt när resultatet blev bra.
Alfred och Vidar fick varsin tröja sydd i landskapstyg från Jofotex. Alfreds reaktion var bara så härlig, han satt länge och studerade tröjan eftersom det var så mycket bilder på den och han vart ännu gladare när han såg att lillebror hade samma.
Till kusinerna Ida och Tilda blev det varsin tröja sydd i uggletyget från Jofotex.
Största flickan Ida vart mycket nöjd och skulle ha den på sig hela julaftonskvällen och dagen efter. Alfred och Idas tröjor är sydd i en tajtare modell, med mönster från OTTOBREE. Och de minstas tröjor är sydd i en ledigare modell med mönster från Hanne Meadoms bok Bornetoj 0-3 år. De minstas är sydd i storlek 80, Alfreds i storlek 104 och Idas i storlek 122.
Självfallet är de sydda på min älskade overlock, som min man får hjälpa mig att trä till mitt eget förtret. Jag har även sytt storlekslappar i tröjorna och tygerna är tvättade innan.
Jag har en del projekt att ta tag i men det sker i sinsom tid. Vardagen är full med mycket annat just nu men när andan faller på och tid finns kastar jag mig över något av dem!
Håll till godo så länge!