lördag 5 april 2008

Alfreds lillebor Vidar har anlänt!

En trött men lyckligt nybliven mamma för andra gången sitter vid bloggen just nu.
Eftersom jag förstår att många funderar hur det gått för oss tänkte jag bara lägga upp en bild på vårt lilla underverk, jag ska senare vid ett annat tillfälle skriva lite mer.
Men som sagt var i torsdags eftermiddag föddes lilla Vidar efter en del dramatik och en lång förlossning.
Vi är nu hemma igen, och alla mår jättebra men är lite trötta.
Vidar vägde 4016 gram och var 54, 5 cm lång. Med andra ord en ganska stor pojke, men just nu är han väldigt liten då man jämför med storebor.
Alfred är en mycket stolt storebor som gärna vill pussa och krama på lilla Vidar, men det gäller att vara med och passa hela tiden.

Tack till alla fina kommentarer från er alla som läser min blogg! Det värmer i hjärtat!
Det kommer mer bilder på barnen snart och så ska jag skriva lite mer om Vidars ankomst till världen.

//Rebecka

onsdag 2 april 2008

Mitt skickade Hemlis paket är nu avslöjat!



Här kommer bilder på Hemlis paketet som jag skickade till Vår lilla värld (Mimmi).
Eftersom bilderna jag själv tog inte blev så bra så lånade jag hennes från hennes blogg.
Vad hon tyckte om paketet kan ni läsa här!
Det var ett kul tema tycker jag, men jag fick klura ett tag och tyckte till slut att jag fick till det ganska bra.
Tummen upp för fler Hemlis omgångar!

Vårstädning i Bloggen!


Hej igen!
Här sitter jag framför datorn och är sömnlös.

Värkarna har som jag misstänkte tilltagit under natten men inte så mycket så att jag måste åka in, men tillräckligt för att inte kunna sova. Därför satte jag mig framför datorn och beslutade mig för att göra lite vårstädning i Bloggen. Lite nya bilder och färger känns roligt!

Måste bara visa en underbart härlig bild som min man tog på Alfred i sommras när han badade.
För ett tag sedan lade jag upp den som en bild på mitt skrivbord och jag blir alltid lika glad när jag öppnar datorn och bilden kommer upp!

Nej mina vänner nu ska jag ta något att äta och försöka sova en stund igen.


tisdag 1 april 2008

Mitt Hemlis paket har kommit!



Åhhhh så glad jag blev i förmiddags när jag travade ut i morgonrocken för att hämta tidningen som min man inte tagit in. Upptäckte då att även posten hunnit komma och med den ett stort paket till mig.

Ett superstort Tack till min Hemliga vän, du gjorde verkligen min dag idag!


Paketet innehöll en massa mysigt! Sonen fick en härligt turkos badkappa med dragkedja. Jag fick tre bomullstyger. Ett i retro stil som jag tror att jag vid tillfälle ska sy en väska utav. Jag behöver nämligen en väska till mina stickningar. De andra tygerna var i turkos och limegrön bäckebölja.

Det kommer nog bli sommarshorts till sonen.

Paketet innehöll även en retro sömnadsbok, gelehallon (som redan är uppätna utav en lite halvgalen gravid kvinna som inte kan hålla godissuget borta) . Dessutom fick jag mönster på en lätt mössa att kunna sticka, kallad PIXIE mössa och till mönstret ett grått garn och strumpstickor.

I brevet skriver även min hemlis att det saknas en grej som hon ska skicka senare. Gissa om att jag är nyfiken! Jag har surfat runt bland alla bloggarna och gissar att det är Tilde Textil som skickat mig paketet. Varför tror jag det det? Jo hon har stickat precis en sådan mössa som hon skickade mönster på, den kan du ser här.

Om det nu är du, så vill jag tacka så jättemycket för ett fin fint paket!


Ja en del kanske undrar vad jag gör hemma fortfarande!? Det gör jag också! I natt vid två tiden åkte vi in eftersom jag återigen inte kunde sova pga ganska starka värkar. De var dock "bara" med 5-10 min mellanrum. Vi blev erbjudna att åka in. farfar och hans fru kom och passade sonen och vi åkte in till förlossningen. Efter att barnmorskan gjort en undersökning visade det sig att jag bara var öppen för ett finger och att livmodertappen inte var helt mogen. Hur kan man ha så förbannat ont då undrade jag?! Ja ibland är det så här för en del sa hon. Jag fick en sovdos att sova på och åka hem. Sedan sov jag till halv tio och då var även alla värkarna borta.

Enligt barnmorskan så kunde sömn vara det som behövdes för kroppen för att starta om det hela. Men hela dagen har det varit lugnt i magen, men nu frammåt kvällen börjar det mola och värka igen. Jag ser framför mig hur det kommer en natt till då jag inte får sova. Men skulle det bli så igen ska vi ringa in och då ska man överväga att sätta igång mig! Tack säger jag då!


Precis så här var förloppet med sonen. Det höll på i två dagar och två nätter med honom också, fick sovdos då med, men till slut satte de igång mig, från det tog det 17 timmar innan han var född. Vid flera tillfällen diskuterades det om det skulle göras kjejsarsnitt pga. (enl. ant.) att moder är mkt. trött. Men han kom som vanligt, vilket jag var glad för.


Tydligen vill min kropp inte riktigt komma till själva förlossningsstarten, det är därför jag går runt så här. Hoppas hoppas att det händer något snart annars blir man ju tokig!
Jag låter höra av mig om hur det har gått!

måndag 31 mars 2008

Kanske bebis snart!?

Ja nu går jag verkligen i väntans tider!
Idag är det magiska datumet då bebisen är beräknad att komma. Men icke sa nicke, än har den inte tittat ut trots att den lilla mamman trodde de skulle få åka in på fm idag.
Igår kväll började jag få värkar som kom med 10 min mellanrum. Så höll det på hela natten och tidigt på morgonen blev de kraftigare vilket gjorde att jag inte kunde sova.
Ringde förlossningen, men ska bara avvakta tills de kommer tätare och är kraftigare. När jag avslutat samtalet med dem kom det en blodblandad flytning och så har det fortsatt hela dagen. Troligen är det slemproppen eller en tecken blödning. Men värkarna har däremot avtagit till att nästan helt försvinna. Känner mig besviken och lite lurad. Jag är trött på att vara gravid och vill bara att det ska sätta igång. Dessutom blir jag sååå trött när jag inte kan sova och har så där små ont hela tiden. Det tar liksom på krafterna.
Tur att det gick att ha sonen på dagis idag anars vet jag inte hur jag pallat med dagen idag, har mest bara legat i soffan och tyckt synd om mig själv.
Snart kommer mannen och sonen hem, längtar efter dem nu! Hoppas att det kör igång ikväll igen, men det betyder ju också att det lilla barnet kaske riskerar att födas som ett aprilskämt!

Jag gissar att det kommer vara lite dött här på bloggen ett tag framöver, men misströsta inte jag återvänder snart. Om inte annat ska jag nog snart blogga om lite Hemlis paket, så håll utkik!

Må så gott!