måndag 12 oktober 2009

En hel del sytt trots tuffa tider...

... vilket kanske är tur eftersom handarbetet är min rekreation!

Kära pappa ligger nämligen på sjukhus och har gjort så en tid. Anledningen är njurcancer.
Just nu är hans tillstånd stabilare men vi vet fortfarande inte om det spridit sig samt om det går att operera. Dessutom har han drabbats utav en massa följder såsom svår urinvägsinfektion samt urinförgiftning till följ utav den dåliga njuren. Mamma och vi syskon har suttit många timmar vid hans sida och ibland har vi nästan trott att det varit slut. Men han kämpar på och nu idag är han på väg att läggas in på onkologen i Gävle. Det blir skönt för mig, då har jag nära och kan hälsa på när helst jag vill och kan.
Hittils har det blivit så att jag tagit med mig minstingen vid tre tillfällen då jag besökt honom och mamma i Hälsingland. Vid dessa tillfällen har jag åstadkommit allt detta i sömnadsväg. Jag har suttit på kvällarna och rensat tankarna framör symaskinen.
Det har resulterat i en hel del tröjor till mina och andras barn, haklappar, dregglisar och en body till Elias, samt en mössa till syrrans äldsta tjej som jag inte har någon bild på just nu.

Dessa tröjor är alla sydda av mönster från OTTOBRE. Flodhästtyget är från Jofotex. Det grönrandiga från E-slöjd, Pirattyget från Mjuka tyger, och de limegröna och blå soltyget från Stoff och Stil. Dessa tröjor är alla till mina killar förutom den limegröna flodhästtröjan som är en Tack present till en kompis dotter. Jag brukar få en hel del kläder av henne till mina killar.

Dessa tröjor i elefantyg från Stoff och Stil är till syrrans tjejer. Mönstret är från OTTOBRE.

Denna flodhästtröja i tyg från Jofotex är till en kompis son som Tack för en massa kläder och skor till killarna. Även detta mönster är från OTTOBRE.


Dregglisar till minstingen. Men även Vidar använder dem nu också. Konstigt han som slutat dreggla!? Mönstret kommer från Hello.

Haklappar till Vidar och Elias. Egenritat mönster!