fredag 30 maj 2008

Solhatt av återanvända tyger!





Det har blivit en solhatt till Alfred som var riktigt rolig att sy och blev bra på alla sätt!
Den är vändbar, men jag tyckte den var roligast att använda med jeans sidan utåt och att sedan vika upp den lite så att det blommiga tyget syns.
Mönstret kommer från Stoff och Stil och tygerna består av ett par gamla jeans som min man kasserat och ett blommigt bomullstyg som jag bytt till mig i Hemlis omgång 3 från Tilde Textil.
Jag gissar att det kan vara ett gammalt påslakan från 70 talet.
Alfred gillade den också och det märktes att han tyckte den satt bra på huvudet, vissa solhattar tycker jag är så knepiga i passformen, men denna satt bra.
Jag passade på att fota honom när vi stod och väntade på bussen idag.

torsdag 29 maj 2008

Kanintröja från tygomgång nummer 2



Igår kväll trotsade jag tröttheten och sydde en T-shirt till min största trollunge.
För någon vecka sedan fick jag det nya kanintyget från jndesign, men det har bara legat i väntan på att bli tillklippt. Till slut vart det denna tröja och det finns tillklippta delar till en långärmad tröja Alfred och en body till minstingen.
Eftersom jag numera syr ihop kläderna på overlocken så tog det inte värst lång tid att sy den.
Jag blev mycket nöjd med resultatet och färgkombinationen, därför fick sonen premiär använda den på förskolan idag, men nu ligger den i tvätten, inte helt oväntat...
Mönstret kommer från Bornetoj 0-3 år och tyget kommer som sagt var från jndesign.
Var jag köpt mudden det vet jag inte, det börjar bli en hel hög med mudd tyg som jag inte lägger på minnet var jag köpt.