torsdag 10 december 2009

Julpyssel

Lite julpyssel måste man göra för att få den där riktiga känslan. Det blir en del bakning, men papperspyssel får vi vänta med ett år till, grabbarna är lite för små för det än. Men då kan man istället göra en krans till dörren tillsammans.
Min käresta fick hämta hem granris och jag gjorde kransen med lite hjälp från Alfred och Vidar.
Den vart rätt okej och det var roligt att göra den, men det var fullt av granris i hela köket därefter så det var bara att plocka fram damsugaren. Så nu känns det lite mer inbjudande när man ringer på vår dörr.

onsdag 9 december 2009

Fler pirater

Färdigställde denna body i storlek 74 till Elias idag. Tur var väl det för storlek 74 kan han nog inte ha så länge till den lilla tjockisen. Anledningen till att den inte blivit färdig tidigare är att jag väntat på tryckknappar. Jag hade slut och har letat runt på några som känns bättre än de jag använde innan. Till slut vart det ett storpack från Stoff och Stil som verkar vara av bra kvalitet.
Tryckknappar kan antingen vara ett helvete att få dit eller så går det hur bra som helst vilket det gjorde idag.
Jag verkligen älskar detta tyget som kommer från Mjuka tyger och önkskar att jag hade mer eftersom min bit börjar ta slut.

Känner mig lite trött på mina urdåliga bilder önskar att mannen kunde ta ina bilder men oftast är han inte hemma när jag har bestämt mig för att jag ska ta ett kort, sen åker plagget in i garderoben och då blir det bortglömt. Alternativt måste jag försöka lära mig hans systemkamera för det gör verkligen jättemycket när man får till bra bilder.

Jaha det var allt för denna gången men det kommer mera snart.

tisdag 8 december 2009

Ljusblå mysbyxor

Som jag nämnt tidigare så behöver Vidar nya mysbrallor. Han är ju så smal den lilla killen så byxorna sitter inte kvar i midjan. Därför behöver han ha byxor med mudd som är måttad efter honom. Så nu betar jag av min lilla hög. Dessa är först ut. De är sydd i ljusblå velour och ljusblå mudd. Mudden i benen är av lite längre sort som gör byxan lite pösigare.
Mönstret kommer från Hanne Meadom, form 2.
Innan jag kan fortsätta att sy åt mina egna så måste jag ta tag i en tygbeställning som jag lovat göra klar innan jul. Det ska bli spännande.