lördag 5 september 2009

1 års kort på Vidar





Det händer inte så mycket på syfronten just nu. Saknar lite inspiration och lust. Dessutom är mitt sybord i en enda röra och skulle behöva städas upp.
Men jag har lite behov som jag ska försöka få gjort så småningom. Minstingen behöver haklappar och äldsta killen behöver långärmat och mysbyxor. Mellankillen som är smal i överkroppen och midjan skulle behöva lite mer figursydda tröjor samt mysbyxor med mudd.
Min man är ju helt underbar när jag säger: Jag skulle vilja sy det och det, så svarar han: ja men jag kan ta med mig storkillarna bort en dag så får du lite egentid att göra vad du vill med.
Inget knussel, han har helt enkelt förståelse för mitt behov av att få vara ensam ibland. Liksom jag vet att han behöver få komma bort med sina vänner då och då eller att träna.
Det är så skönt att man både kan ge och ta utan att ifrågasätta. Jag älskar dig Peter för det!
Så idag tog han med killarna till farfars stuga, men det blev inget sytt för min del. Istället namnmärkte jag en drös med barnkläder, läste och passade på att sova med minstingen när han sov. Det fick bli så och det var skönt det med.
Nog om detta. Jag passar istället på att visa 1 års korten på Vidar som dock vart 5 månader sent, men så blir det ibland. Det har varit sjukdom och semestrar som satt käppar i hjulen.
Han vart så fin trots att han faktiskt hade feber och var lite snorig vid fototillfället.


onsdag 2 september 2009

Ibland blir det inte som man vill...

Denna T-shirt sydde jag till Alfred för någon vecka sedan. Den vart så bra och Alfred gillade den verkligen. På framsidan gjorde jag ett textiltryck i form av en kungakrona. Både färg och shablon kommer från Stoff och Stil. På tröjan sydde jag även fast mitt nya tygmärke som numera är svart med vit text. Texten och blomman är fortfarande densamma.
Som alla med små barn vet så behövde tröjan tvättas efter en dag så den åkte in i maskinen med andra mörka kläder på 60 grader. Nu till det tråkiga i kråksången. När jag tog ut tröjan ur maskinen var i princip hela trycket borta. Vet inte vad jag gjort för fel. Trycket är noga fixerat på högsta effekt med strykjärnet i säkert 5 minuter (mer än vad som står).
Kan det vara att man ska tvätta sådan plagg i 40 grader? Måste nu försöka göra om trycket för sonen vart lite ledsen när han såg det.

Jag har som ni ser inte bloggat så mycket på sistonde vilket beror på en del saker. Vi har haft inskolningar på dagis, jag har inte pysslat något, jag har varit ganska trött den sista tiden och faktiskt längtat till dess att de äldsta skulle börja på dagis.
Dessutom har det ju varit sommar och vi har verkligen tagit vara på finvädret.
Nu hoppas jag på en skön höst och några fler timmar vid symaskinen och i soffan med stickningen.
Men jag har bloggat runt på alla andras bloggar och smaskat i mig allt fint ni gör!
Dessutom så finns jag numera även ute på Facebook, vilket har resulterat i en del timmar vid datorn.

Må gott alla syvänner och alla ni andra!