måndag 29 juni 2009

Sommarskjortor ála 70-tal

Jag sydde en skjorta till Alfred som vart klar för ett tag sedan. Så idag färdigställde jag även en likadan till Vidar. Skjortorna är sydda av ett gammalt påslakan som jag fyndat på Myrorna.
Mönstret kommer från boken Bornetoj du selv kan sy av Elsebeth Gynther och Bjarne Solberg.
Skjortan är uppritad som långärmad men jag kortade den eftersom jag ville ha dem kortärmade.
Jag kan verkligen rekommendera ovan nämna bok. Det finns så mycket fina mönster från 70-talet. Den går att beställa från nätet i ny upplaga, men man kan säkert fynda den gamla utgåvan på Tradera eller liknande sidor.

Bra: Att killarna vart så sommriga och fina i dem!
Dåligt: Att Alfreds vart lite liten i storleken (mönstrena går bara upp till storlek 98, och jag har inte vågat mig på att ändra i dem än). Men han kan nog ha den hela denna sommar i alla fall.

Sommarhatt med matchande väska samt halsband till mamma!

Vilken underbar sommar vi har! Jag älskar värmen och njuter varje stund jag får vara ute i solen! Dock är min minsta inte så förtjust i värmen, det är mycket gnäll från honom nu. Dessutom hostar han en del efter att ha blivit smittad av brorsorna och pappa. Bara han får komma ner i källaren lite då och då eller ligga i skuggan är han nöjd!
Trots värmen hinner mamma pyssla lite på kvällarna eller när barnen sover.
Det har blivit en solhatt till Alfred i samma modell som den jag sydde till mig själv. När Alfred fick se den som jag sytt till Vidar ville han också ha en sån med Emil på sa han. I bara farten sydde jag en matchande tygväska åt honom där han kan lägga lite småsaker.

Halsbandet till mig själv gjorde jag för några dagar sedan då jag var i väg på en smyckeskväll.
Jag stansade in barnens namn på ett hjärta hängde det i en kedja samt fäste några sötvattenspärlor på kedjan och ett på hjärtat, vips så var det klart.Jag har länge velat ha ett smycke med barnens namn och nu hade jag tillfället att få göra ett eget. Eftersom jag älskar att hålla på med händerna föll det här med smyckestillverkning mig direkt i smaken. Kanske det kan var något att fortsätta med... men det får bli senare projekt :)

Bra: Att jag är så himla nöjd med sakerna jag gjort och att Alfred vart så superglad för väskan och hatten.
Dåligt: Att det tyvärr ibland är omöjligt att använda halsband med en 1 åring som klättrar i knät och en bebis som ska ammas, men det är vackert där det hänger!