tisdag 18 mars 2008

Lite mer neutrala näsduksfodral

Dessa näsduksfodral ska få flytta hem till någon som jag inte vill nämna namnet på eftersom jag vet att hon är in då och då på min sida.
Jag kände för att sy någonting lite mer neutralt den här gången så det fick bli en i brun manchester, det tyget fick jag av min man i julklapp och den andra är sydd i jeanstyg som jag inte mins vart jag fått tag på.
Hoppas hon blir nöjd!

En till kanintröja till Alfred


Igår sydde jag klart en kanintröja till sonen, nu har bebben och Alfred ett varsitt matchande kit med gul byxa och body till bebben.
Tröjan är sydd i kanintyget från jnydesign och mudden är ett vanligt trikåtyg som jag hittat bland stuvarna på Ohlssons tyger. Tröjan är sydd av ett mönster som jag hittade hos min lokala tygaffär. Egentligen är det en underrtöja till en långkalsong, men jag ville ha en lite tajtare modell den här gången vilket gjorde att det mönstret passade jättebra. Tröjan är sydd i storlek 98 och självklart har jag sytt i en storlekslapp.

Just nu känns det som om jag syr för brinnande livet och så är det kanske. Jag pluggar på dagarna och syr på kvällarna. Just nu är det så mycket jag skulle vilja hinna sy klart innan bebben kommer eftersom man inte vet hur mycket tid man har då.
Det är verkligen som alla säger att man vill boa om sig, i stort sett allting är klart för bebbens ankomst. Vi har bakat och lagat mat så att det finns att bara hämta i frysen när någon kommer förbi och mat att hämta de dagar man inte orkar laga.
Vaggan är bäddad, garderoben iordninggjord, bilstol inköpt, skötbordet uppdaterat med lite mindre blöjor, det är städat och idag ska vi hämta hem vagnen.
Jag hoppas bara att jag hinner skriva klart den sista tentan som är den 30:e, men man vet aldrig eftersom vårt beräknade datum är den 31:a. Det återstår att se!

måndag 17 mars 2008

Påskgula byxor till Alfred



I går kväll sydde jag dessa påskgula velour byxor till sonen. Det är tänkt att han ska kunna ha dem samtidigt som bebben har sina. Det är verkligen en helt underbar gul färg på velouren som gör sig bra med mina nya turkosa namnband. Tyget är köpt på Ohlssons tyger och mönstret är från min lokala tygaffär, men jag har gjort en del ändringar, bland annat breddat byxan.
Byxorna är sydda i storlek 98, är lite stora men det är bara bra och eftersom det är resår i benen gör det ingenting heller.