fredag 25 januari 2008

Raggsockor som Tack för hjälpen!

Igår kom min man hem med dessa två par raggsockor, ett par till honom och ett par till mig.
Han har nämligen hjälpt sin fars granne med datorn och som tack för hjälpen fick han dessa sockor som hon har stickat.
Det är hur mysigt som helst med handstickade sockor, det får mig genast att tänka på kall vinter och fjällstuga. Kall vinter har vi inte fått riktigt och inte har det blivit någon fjällsemester heller, vilket beoro på mitt gravida tillstånd och att vår son är lite liten än för att kunna åka skidor.
Sockorna får istället komma till användning här hemma i radhuset samtidigt som man blickar ut över en töande januarivinter!

När jag ändå skriver om stickning ska jag passa på att tala om att jag anmält mig till en stickkurs som troligtvis ska starta i mitten av februari. Det är min lokala tygaffär som anordnar kursen för en billig penning. Jag har alltid velat lära mig att sticka men aldrig tagit mig för att göra någonting åt det. Förhoppningsvis kan jag gå alla gånger innan den lilla i magen behagar komma.

Vem vet, kanske jag presenterar en del stickade alster här framöver!

Trevlig Helg!

Pippi på näsduksfodral...

Det är såååå himla kul att sy näsduksfodral! Det går snabbt och det är en rolig grej att ge bort eller behålla själv. Av dessa fem behöll jag tre att ha hemma, vilket alltid behövs. De andra två fick en kompis till mig, för att kunna använda till sin femåriga flicka och sin tre månaders pojk.s små näsor. Det blev en uppskattad present.
Fodralen är sydd i Pippi tyg och djungeltyg, båda kommer från Åhlens.

torsdag 24 januari 2008

Litet kitt till en nyfödd liten kille!

Igår var vi och hälsade på en nyfödd liten kille som bara är 1½ vecka gammal. Hur söt och gosig kan man inte vara?! Man blir ju aldeles sjuk av längtan efetr sin egen i magen!

Till lilla W sydde jag detta kitt som går att läsa lite om i tidigare inlägg. Till kittet köpte jag en pyjamas i retromönster från Exit.
Det är sååå kul att sy och ge bort, speciellt när man känner sig nöjd med det man gjort och det gjorde jag.

Näsduksfodral

Näsduksfodral sydd i djungeltyg som är inköpt på Åhlens.

Babyleksak

Babyleksak sydd i orange velour från Ohlssons tyger, påsydda ögon i gult bomullstyg, stoppad med vadd. Mönstret kommer från OTTOBREE nr 6/2207.

Haklapp

Haklapp sydd i bomullsvaxtyg från Åhlens och svart bomullstyg på baksidan. Den är sedan kantad med blått kantband. Mönstret kommer från boken Nya barnkläder.

Förkläde jag inte blev nöjd med!


Ibland syr man lite tokiga saker och undrar efteråt hur man tänkte egentligen?
Detta är ett sådant projekt. Alfred behöver verkligen en förklädeshaklapp, då det bästa han vet är att kladda ner sig när han äter (som om mamma inte har roligare att göra än att typ tvätta varje dag). Jag ritade utav en förklädeshaklapp från Baby Björn som han använder på förskolan. Det var lite svårt att rita och få ihop alla delarna, men jag tyckte det såg okej ut när jag klippt färdigt. Men då den var ihopsydd blev halsringningen alldeles för bred och den är alldeles för tajt runt handlederna. Men den fungerar att använda, förts måste jag bara kapa av armarna lite så det går lättare att dra av och på.
Bak har jag sytt i band som går att knyta i halsen samt en tryckknapp lite längre ner på ryggen.

Efter att ha avslutat mitt trök projekt vid symaskinen satt jag och bläddrade i en sömnadsbok som jag lånat från bilblioteket och upptäckte där ett mönster på en förklädeshaklapp som jag definitivt ska prova att sy istället.

Tyget är i vaxad bomull och kommer från Åhlens. Kantbanden har jag både köpt och fått.

måndag 21 januari 2008

Väska och närduksfodral till en vän!

Igår sydde jag den här väskan till en vän som fyllde år i fredags, till den blev det också ett matchande näsduksfodral. Mönstret är detsamma som dagisväskan jag sytt tidigare samt väskan som jag sydde till min mamma. Den enda skillnaden är att jag kantat den här med svart kantband. I väskan sydde jag också en ficka, vilket jag även gjorde i väskan till min mamma.
Det blev en uppskattad present som jag hoppas att hon får användning utav.