fredag 28 mars 2008

Mer stickning på gång!


Igår var jag på stickningskursen igen. Det är verkligen sååå inspirerande att sitta och sticka med andra, speciellt eftersom de har mycket mer erfarenhet än vad jag har.
Jag hade tänkt att jag skulle börja sticka en mössa till bebben men min lärare tyckte att det mönstret som jag hade var lite för svårt när man inte var van så jag lyssnade på henne och ska istället prova sticka en tröja till bebben i ett tunt fint cremevitt garn. Igår började jag på själva resåren i nacken på bakstycket.
Eftersom jag tror att tröjan kommer att ta ett tag att sticka var jag tvungen att ha något på sidan om som går lite fortare att sticka. Det fick bli en till sjal som jag ska sticka i ett melerat mahairgarn. Sjalen började jag på tidigt tidigt i morse innan sonen och mannen vaknat. Det var nämligen som så att när klockan var strax innan fem gnällde sonen till i sömnen men somnade om direkt, det gjorde dock inte stora gravida, kissnödiga otympliga jag.
Efter att ha vänt mig typ hundra gånger kände jag att jag även var hungrig, så det var bara att bege sig upp i smyg, bre några mackor och sätta sig i soffan.
Då kom jag på min stickning och tog fram och började på sjalen. Genast kände jag mig på lite bättre humör. Tänk vad lite garn och stickor kan göra!

Örngott och bilder på nya vagnen!




Vi har köpt en tvillingvagn som nu står i vår hall och väntar på den första promenaden.
Det blev en Baby Travel jogger vagn efter en del funderande. Vi tyckte den var mest praktisk.
Ett tag funderade vi på en sån där tvillingvagn där det mindre barnet ligger under det större, mest för att vi inte trodde att en baby Travel jogger skulle gå in i vår trånga hall.
Men efter en del funderande slog vi bort den tanken eftersom Alfred aldrig skulle kunna ligga ner och sova då man har båda barnen i vagnen. Han är så liten fortfarande och sover middag varje dag så det skulle inte gå.
Efter att ha mätt jogger vagnen och sett att det skulle gå utmärkt med vår trånga hall så fick det bli en sån och vi är jättenöjda hittils. Den är supersmidig att köra och lätt.
Konstigt nog har vi plats för två vagnar i hallen, både den och Alfreds sulky, i och för sig har vi stuvat undan alla skor och jackor i en garderob, men det går bra det också.
Vagnen är bäddad och klar och jag har sytt ett örngott till Alfreds vagnkudde som matchar hans Laban filt och den röda skötväskan (jag tycker det är så kul när saker matchar varandra). han ska också ha lite nytt när bebisen får det. Örngottet är sytt i ett vanligt rött bomullstyg från Ohlssons tyger. Storleken är 55x35 cm och passar IKEAS spjälsängskudde.

torsdag 27 mars 2008

Det blev en till!

Det blev en till amningströja! Jag började på den igår kväll och sydde klart den idag.
Lika nöjd är jag med denna!
Mönstret är från Trollunge och tyget köpte jag på Syfestivalen i Stockholm.

Amningströja

Igår kväll sydde jag denna amningströja ala BOOB modell!
Mönstret och tyget kommer från Trollunge. Jag har letat och letat ett bra mönster på amningströja men inte hittat något. Därför beställde jag en färdigklippt i storlek L och ritade av delarna innan jag sydde ihop den, i och med det så har jag mönstret kvar.
Det kommer att bli fler det kan jag lova! Den var superenkel att sy och det gick fort.
Modellen är den bästa tycker jag då överdelen går omlott över underdelen.
Nu väntar den bara på att bli invigd!
Jag hade egentligen velat ta en bild när jag har den på mig. Men med den gigantiska mage jag för tillfället bär omkring på, så såg det ganska så roligt ut. Det kanske kommer en bild senare.

Mitt första stickade alster är nu klart!


Nu är sjalen färdig och det är mitt första stickade alster! Jag är jättenöjd!
Det har varit en fröjd att sitta vid tv.n och slappa med en stickning i handen.
Jag har en ny röd vårjacka som jag tänker använda så fort magen är borta och till den ska jag använda den här sjalen som en halsduk under lite kallare vårdagar.
Ikväll ska jag bita tag i nästa stickningsprojekt, det är nämligen dags för stickningskursen igen, troligen sista gången jag kan vara med innan bebben kommer. Nästa alster ska bli en stickad babymössa och tröja i Ekologiskt bomullsgarn.
Bebben gör sig påmind varje dag nu, det molar i magen till och från hela tiden, jag vet egentligen inte om det är på g eller inte. Enligt min barnmorska är det mycket vanligare med förvärkar då man väntar andra barnet.
Men jag tycker att gör det ont då ska det göra ont på riktigt. Jag hatar att gå runt med lite ont i flera dagar. Men tyvärr kan man inte styra naturkrafterna!

tisdag 25 mars 2008

Vårjacka till Alfred


Den här fleece jackan blev klar för ett tag sedan men det har inte blivit av att jag tagit något kort och lagt ut den. Tanken var att bebben och sonen skulle matcha varann. Han med jackan och bebben med fleeceoverallen.
Mönstret kommer från Stoff och Stil och storleken är 2 år. Den bruna fleecen kommer från Ohlssons tyger och den turkosa trikån kommer från E-slöjd.
Dock är jag lite missnöjd med två saker. Först blev dragkedjan lite ojämn i halsen, vilket kanske inte syns om man inte tittar närmare. Det andra är att det fastnade lite vliseline på fleecen bredvid tygmärket på Barbapappa. Det var tydligen lite vliseline på handduken som jag använde när jag skulle stryka fast tygmärket.
Tygmärket är tvättbart och sitter fastklistrat på fleecen.

Urdålig bild på en tröja till en 1 åring!

Den här tröjan sydde jag igår till min mans mosters son som fyller 1 år på söndag.
Den lilla 1 åringen bor i London så det var lite brådskande att få klart tröjan och få den på lådan, därav den urdåliga bilden. Det måste ha varit fel inställning på kameran.
Till min mans moster sydde jag även två stycken lika dana näsduksfodral som syns i tidigare inlägg, som i sin tur var till min svärmor.

Tröjan är sydd i storlek 86, mönstret kommer från min lokala tygaffär och tröjan är i en lite stretchigare variant.
Tygerna kommer från Ohlssons tyger.

Nu är det bara en vecka kvar till utsatt datum för bebben att komma, men jag har förkänningar hela tiden vilket är lite jobbigt eftersom man aldrig vet när det sätter igång.
Nu går jag mest och väntar, men jag har även en del plugg kvar. På söndag ska jag skriva tenta, men vi får väl se hur det blir med den saken. Kan jag inte skriver jag den vid ett senare tillfälle istället.
Jag låter höra av mig och lägga ut lite bilder så snart vi blivit fler i familjen.