fredag 18 januari 2008

Liten efterlysning!

Hej!

Jag undrar om det är någon som har ett bra mönster på mössa som man kan sy i flera storlekar?
Det får gärna vara med en liten knorr på huvudet.
Jag betalar i så fall både porto och vad mönstret kostar.

Annars kanske det är någon som har ett tips på mönster?

Vore jätteglad för svar!

En mössa till mig!

Ikväll blev det en mössa till mig! Den var egentligen tänkt till Alfred, men då jag började sy insåg jag att den skulle bli på tok för stor. Men det var ganska roligt att den blev till mig istället.
Mönstret är ett modifierat från boken Baby Cool, stjärnan har jag ritat av från en OTTOBREE tidning. Mössan är sydd i lamull som från början var en gammal avlagd lamullströja och fodret är i trikå från E-slöjd.

Mössan är sydd som två mössor. Fodermössan är sedan påsydd i nederkanten på lamullsmössan. Därefter vände jag den rätt. Vänder man den inte helt in blir det en dekorativ kant. På baksidan sydde jag fast mitt tygmärke, tyckte det skulle bli för plåttrigt om jag sydde den på framsidan.

En ny mössa var jag värd efter att ha suttit i em och ikväll och skrivit tenta i 3 timmar!

Nu ska jag bara sy fast den sista biten på fodret för hand, sedan blir det läggdags!

torsdag 17 januari 2008

Äntligen någonting till mig själv!






Tänk att äntligen få sy någonting till mig själv! Förr sydde jag bara kläder till mig själv, men sen sonen kom har det bara blivit till honom, förutom lite inredningsgrejer.
Det blev en mammatröja som är sydd i tyget som kommer från jnydesign. Återigen måste jag säga att tyget är helt underbart att sy i, och det kommer inom kort komma ut fler alster som är sydda i just det tyget.
Tröjan var väldigt lätt att sy, det tog mig bara en kväll. Mönstret kommer från Burda och tröjan är sydd i storlek 44.
Inte en enda sak gick fel under sömnadens gång och jag blev mycket nöjd med resultatet!

Som ni ser växer magen för fullt. Jag är nu i vecka 30 och nedräkningen har verkligen börjat. Vi är så nyfikna på vem den lilla i magen är! Man funderar även mycket på hur Alfred kommer att ta det hela. Än så länge är han faktiskt otroligt försiktig, tillgiven och nyfiken när han träffar små bebisar.

För ett tag sedan tog jag en hästdag (när jag var hemma med min sjuka son)och klippte upp en massa saker som jag ska sy. Det är alltid lättare att komma igång vid symaskinen när man har allting färdigklippt.
Min lista ser ut så här just nu:

* Hem från BB kläder: Body i kanintyget, gul sparkbyxa i velour, omlotttröja i vit fleece kantad med kanintyget, en babyhjälm i kanintyget.
* Fleeceoverall till bebisen i mörk turkos färg med något klatchigt fodertyg.
* En babyfilt att ta med till BB, sydd i kanintyget och gul flanell.
* En babyfilt sydd i molntyg och ljusblå fleece. (Den jag sydde tidigare har jag sålt)
* En mönstrad amningströja till mig i trikå.
* En vit långärmad T-Shirt till Alfred (Han växer ju så det knakar)
* En förklädeshaklapp till Alfred i vaxtyg.
* Fler näsduksfodral att ha hemma.
* Ny kappa till köksfönstret (Julgardinerna kan inte sitta uppe hur länge som helst)
* Kläder till Alfred att ha vid hemkomst från BB: Gul velour byxa och en kanintröja i lite större storlek och tajtare modell.
* Näsduksfodral att ge till dagispersonalen.
* Samt en del presenter.

Allt detta är färdigklippt, vilket känns skönt! Sen får vi se hur mycket jag hinner innan bebisen kommer. Jag ska läsa en till kurs på Högskolan som startar i nästa vecka. Den heter: Stress ur ett hälsoperspektiv. Jag läser den som en fristående kurs. Jag kan ju inte börja på andra terminen på sjuksköterskeprogrammet eftersom bebisen kommer mitt i terminen. Därför gör jag studieuppehåll till våren 2009.
I mars kommer jag att ta ut föräldradagar för både Alfred och bebisen och bara vara hemma och vila, vilket jag säkert kommer att behöva då!