lördag 25 juli 2009

2 års present till min kära systerdotter!

Min underbara systerdotter Tilda fyllde 2 år här i veckan. Eftersom hennes mamma gillar det jag syr och egentligen vill att jag skulle sy än mer till hennes döttrar så var jag inte sen med att sy ett litet klädpaket i present!
Det blev en långärmad tröja i lila kaniner från jndesign, ett par muddbyxor i velour från Jofotex, ett par blommiga shorts i ett tyg från Ohlssons, ett förkläde i tyger från Stoff och Stil och sist men inte minst en solhatt i tyg från Åhlens.
Jag blev nöjd, liksom Ida och hennes mamma.
Jag försökte förgäves få henne att prova kläderna, men jag lyckades bara med shortsen och förklädet, vilka jag tänkt att hon skulle använda ihop.
Tröjan och byxan är tänkt att använda var för sig.











Jag är nu en lycklig ägare till denna...


...fantastiska mönsterbok!
Efter att ha trånat efter den ett tag så slog jag till och beställde den från Adlibris.
Den är verkligen värd sina dryga 300 kr. Det finns så många fina mönster till dom lite större barnen och eftersom äldsta sonen nu drar storlek 104 så behövde jag lite nya idéer.

onsdag 22 juli 2009

LIKA MED SANT!!!

Läste denna text på Gobligoblis blogg och var bara tvungen att spara ner den!
Den förklarar allt för dig som har dåligt samvete över alla dina tyghögar eller alla tyger som du vill ha och trånar efter! Den förklarar även allt annat som bara en sömnadstokig och tygtokig kvinna/man kan känna!

Kram på er alla!

Nya tyger och en liten TACK present!

Idag på förmiddagen var vi hem till några vänner på fika. Jag har länge tänkt att jag skulle sy någonting till deras barn som ett tack för alla kläder som mina barn har fått ärva från dom. Därför tog jag tag i det igår och sydde en tröja i storlek 104 till deras son. Jag vågade mig aldrig på att sy något till deras tjej som är i 6 års åldern. Dels för att jag inte riktigt vet vilken storlek hon har samt att man aldrig vet vad tjejer i hennes ålder tycker om. Men som hon själv sa så gillar hon allt så det ska bli en tröja till henne också fast i det limegröna flodhästtyget och jag tror att jag ska sy en figursydd tröja till henne.
Det verkade som om lilla G gillade tröjan för han tog på sig den direkt.
Här i veckan har jag varit till posten och hämtat ut detta enorma tygpaket som jag beställt från Stoff och Stil. Vill inte tala om vad kalaset gick på. Men kan min man beställa cigarrer för dyra pengar så kan jag beställa tyger för dyra pengar...
Det blev en del olika trikåtyger, sweartshirttyg, muddväv, olika bomullsväv, vaxdukstyg, manchester, textilfärg, en stor shablon och andra sybehör.
Dessutom beställde jag en vacker ljusrosa pläd till soffan i vardagsrummet. Den är stickad i bomull och känns sval och skön att dra över sig en sommarkväll vid Tv.n, med en bok eller stickning.