lördag 6 juni 2009

Bullbak och utläst bok

Idag har det inte blivit något sytt, men jag har klipp till lite tyg samtidigt som jag tog mig an en bulldeg och läste ut Stieg Larssons bok Män som hatar kvinnor.
Nu vet jag att det går att baka trots att man har 3 små barn springandes runt benen, nåja en springer inte ärn men två ialla fall. Allt hänger på vad man är på för humör själv, och idag var en bra Rebecka dag! Det blev som sagt var bakat eftersom vi hade en jäst förpackning som låg i kylen och jag tillhör dem som har svårt att kasta bort mat. Ett paket jäst är ju inte mat tänker nån förstås, men jag tycker bara det känns så onödigt när man kan göra något gott av den.
Hade dock inte kollat att vi hade vetemjöl så att det räckte så jag fick fylla ut degen med lite grahamsmjöl. Det blev inte att smaka allt för illa. Min äldsta kille tycker det är så roligt att vara med i köket så han var den som penslade bullarna och la på socker, allt med största koncentration och nogrannhet för att vara bara 3 år.

Nu är den utläst. Män som hatar kvinnor har legat länge på mitt nattduksbord. Alla har sagt att den är så bra men jag föll inte för den vid mitt första försök att läsa den trots att jag är lite utav en bokslukare. Men så var jag och min käresta och såg filmen på Bio och då kände jag att nu bara måste jag läsa den. Boken blev sen istället en utav dom bästa deckarna jag har läst. Vilken bok, den är verkligen skickligt skriven och detaljrik. Den kan verkligen rekommenderas!
Nu längtar jag bara efter att läsa de andra två i serien men jag har några andra böcker som jag tänkte läsa först.

Snart klar...

Jag började ju sticka en tröja till Vidar när han var nyfödd. Men den repade jag upp eftersom jag inte kände mig nöjd med modellen. Sen har garnet bara legat och jag har inte vetat vad jag skulle göra med det. Så när Elias kom till bestämde jag mig för att ta tag i det igen men med en annan modell, som nu snart är klar. Jag har bara ärmarna kvar att sticka och sen ska den sys ihop.
Enligt mönstret ska det även vara två virkade hjärtan fastsydda fram på tröjan, men jag skippar det till min lilla kille! Garnet jag stickar i är ett ekologiskt regnbågsgarn som är svindyrt men jättefint och underbart att sticka med. Men ärmarna stickar jag med både regnbågsgarnet och ett vanligt grönt bomullsgarn. Detta beror på att modellen stickas i dubbet garn och jag hade inte garn så det räckte. Därför blir ärmarna lite mörkare i nyansen, men jag vågar testa och se. Det kan inte bli allt för tokigt ialla fall. Dessutom har jag inte lust att repa upp den igen...
Jag lägger upp en bild senare när den är färdig!

onsdag 3 juni 2009

Kolla in den här sidan!

Jag bara måste få dela med mig av den här hemsidan som heter BROARNE.
De säljer allt vackert du kan tänka dig, lantlig inredning, retrotyger, mönster, sybehör och mycket mer. Det är som att känna lycka...
Jag kan lova att jag kommer att lägga in en beställning!

Solhatt och Uggle t-shirt

Alfreds sommargarderob behöver fyllas på, gossen växer ju...
Här kommer en bild på en T-shirt i det härliga uggletyget i storlek 104.
Dock är jag irriterad på mig själv eftersom jag sydde fast mudden i halsen som man gör på muddbyxor, det blev inte så bra. Jag var helt enkelt för tankspridd.
Men den går att använda i alla fall. Det är bara det att halsingningen vart lite smal samt uttöjd. Man lär så länge man lever! Tyget är från Jofotex och mönstret kommer från OTOBREE.

Desto nöjdare blev jag me den här "BEPPEHATTEN" till Vidar. Emil tyget är inköpt på Åhlens och mönstret kommer fårn en stulen sida i en Allt för föräldrar tidning som låg på MVC.


Lillkillen blev så söt! När storebror såg den trodde han genast att den var till honom så jag blir nog tvungen att sy en till honom med.






måndag 1 juni 2009

Flodhästar till barnen


Igår hade jag en hel dag för mig själv (bortsett från minstingen). Peter tog de två största killarna med sig till farmor och jag fick sitta hemma framför min symaskin i lugn och ro.
Den tiden resulterade i två T-shirts till Alfred och Vidar och en omlott sommarbody med ben till Elias. Mönstrena är hämtade från OTTOBREE och det underbara flodhäst tyget kommer från Jofotex. Jag blev helnöjd och det visade sig att kläderna passade också.
Nu är sylusten verkligen tillbaka så jag hoppas att jag kan frambära en del här på bloggen framöver.