torsdag 3 januari 2008

Mina senaste alster!

Här kommer lite bilder på det som jag sytt den senaste tiden. Jag har inte velat lägga ut det på bloggen eftersom det har varit julklappar.
Dessa underbara rosa velourbyxor sydde jag till mina 2 systerdöttrar. Den största byxan är sydd i storlek 120 och den mindre i storlek 70.
Mönster: Köpt på den lokala lilla tygaffären där jag bor. Egentligen ska det vara gummiband i midjan men jag ville ha mudd. Tog därför bort 3 cm på höjden i midjan, sydde istället dit en mudd.
Material: Rosa velour och svart mudd från Ohlssons tyger.


Denna väska med tillhörande servettetui fick min mamma som en förskottspresent. Hon fyller nämligen i mitten av januari, men det är osäkert om jag kan åka hem till henne och fira henne då. Därför fick hon presenten lite tidigare.
Mönster: Väskan är en egenritad modell. Det är samma mönster som dagisväskan jag sytt till Alfred. Den här gången förlängde jag handtaget, sydde i en ficka i väskan, samt sydde in mitt sömmarna på väskan för att ge den lite mer stadga.
Servettetuiet har jag knåpat ihop själv med inspiration från Florins servettetuier som jag tyckte var så läckra.
Material: Både det mönstrade tyget och det svarta innerfoder tyget kommer från IKEA. Båda är i bomull. Det mönstrade tyget är i lite kraftigare bomull vilket gör väskan ganska stadig.





Denna byxa sydde jag till en liten kille på 9 månader som vi firade julafton med.
Mönster: Det är samma mönster som till de rosa velourbrallorna, med undantag att jag i dessa sydde i resår i midjan istället. Byxan är sydd i storlek 80.
Matreial: Den svarta mudden kommer från Ohlssons tyger och den randiga bomullstrikån kommer från E-slöjd.




Dessa servettetuier gav jag till min svärmor, min svärfars fru och två andra damer som vi firade julafton med. Senare sydde jag tre stycken till, en till mig själv och en var till mina systrar.
Dessa julklappar vart populära, vilket bara gjorde mig glad.
Material: Det mönstrade bomullstyget kommer från IKEA. Som foder har jag använt ett mintgrönt bomullstyg som kommer från Stoff och Stil.


Nya tyger!!

Hej!
Här kommer lite bilder på mina senast införskaffade tyger!
Jag har äntligen fått 5 metrar utav det specialbeställda kanintyget! Bilden är tagen från jndesigns blogg, det är hon som fixat allting, supertack till dig!
Vilket härligt tyg det är! Jag har inte sytt någonting utav det ännu, men har en del idéer.

Som jag nämnt tidigare fick jag en massa hundralappar i presentkort på Ohlssons tyger, av tomten! Jag var inte sen med att åka ner på stan för att fylla på mitt tyglager.
Jag köpte bland annat dessa underbara velourtyger. Butiken har tagit in så fantastiskt mycket velourtyg, därför var det inte lätt att välja bland alla färger.

Dessa tyger räckte pengarna också till. Bland annat är det två bitar vaxdukstyg som ska bli haklappar. Jag hittade två bitar jersey tyg bland stuvbitarna, det prickiga och det blommiga. Dessa tyger tänkte jag sy någonting åt mig själv utav. För övrigt köpte jag en bit gul flanell och ljusblå fleece som ska få bli baksidor på bebisfiltar. Pippityget och djungeltyget ska få ligga till sig ett tag. Den bruna manchestern fick jag av min man i julklapp. Utav det tyget ska jag absolut sy ett par byxor till sonen. Det blårandiga bomullstyget ska bli en kappa till köksfönstret.
Det blev en trave med tyger som jag är supernöjd med! Det kliar redan i fingrarna att sätta igång och sy, men just nu ligger plugget i första hand.


onsdag 2 januari 2008

God fortsättning!! Och bild på skickat Hemlis paket!


Nu är julen över och Nytt år har tagit vid! Konstigt vad tiden går rasande fort ibland.
Jag och min man har insett att vi ska bli föräldrar igen i år och det om bara 3 månader!
Nog för att vi har vetat det hela tiden, men så mycket annat har legat före. Nu är det januari och nästa grej som händer i tillvaron är att Alfreds syskon ska komma.
Det känns underbart och pirrigt. Vi funderar mycket på vad det är för en liten prick i magen, och på hur Alfreds reaktioner kommer att bli.
Alfred fick en docka av sin mormor och morfar i julklapp, allt för att förbereda honom lite på vad som ska komma. Jag var inte sen med att tänka "Åh vilka söta dockkläder jag ska sy".
I år fick Alfred lite mer klappar än förra året vilket är förståeligt efetrsom han var så lite förra julen. Allt han fick var till belåtenhet och sådant som han verkligen behövde.
Tomten kom med julklappar till mig också. Jag fick bara bra saker. Av mina föräldrar fick jag bland annat en liten påse med tygmärken, tänk att man kan bli så glad för något så smått!
Av mina syskon, samt min man och mina svärföräldrar fick jag bland annat presentkort på ohlssons tyger. Gissa om jag vart glad, speciellt när dom just fått in ett parti med nya härliga velourtyger i olika färger.
Av min man fick jag ett jättesnyggt manchestertyg i brunt! Jag är sååå lycklig!
Jag har inhandlat en del tyger, samt sytt en del sedan det senaste inlägget, bilder på allt det ska jag försöka lägga in i bloggen under kvällen.

Bilden som visar sig ovan är en bild på Hemlisen som jag skickade. Hon som fick paketet var Florin. Du kan gå in på hennes blogg och läsa om vad hon fick och vad hon tyckte om innehållet.

Nu kallar pluggandet! Jag har två tentor inom en 2 veckort period. Men känner skönt nog ingen stress. men det gäller att prioritera tiden, vilket betyder att jag inte kommer att sy så mycket de närmaste två veckorna, men därefter desto mer. jag läser bara den här terminen ut, därefter gör jag studieuppehåll i ett år. Under februari ska jag läsa en fristående kurs, mest för att ha någonting att göra i väntan på bebisen. I mars kommer jag ta ut föräldraledigt med sonen och bara vara hemma med honom.

Må så gott allihopa!!