onsdag 30 januari 2008

Tankeställare

Som ni ser har det inte blivit så mycket sytt den sista tiden. Jag har en del som ligger, men jag tar det i den takt jag tycker att jag vill och hinner.
Just nu är det en del i skolan att göra, främst en del böcker att läsa.
Jag har precis börjat en ny kurs: Stress ur ett Hälsoperspektiv, vilken är jätteintressant.
Det känns som en kurs som alla borde gå, därför är jag glad att jag anmälde mig till den.

Jag känner att jag får en tankeställare hela tiden. Vi funderar mycket över varför vi människor stressar så mycket idag. Enligt statestik visar det sig att många barn har ont i huvudet, ont i magen och känner sig stressade. Det borde inte få förekomma. Barndomen tillhör den tid i livet då man ska vara som gladast och lyckligast.
Som förälder blir man orolig ifall man skulle vara en anledning till att ens barn inte mår bra.
Hur mycket ska barnen aktiveras? Hur stora krav ställer vi på våra barn? Låter vi barnen få vara som dom är?
Själv har jag alltid sagt att jag vill vara en lyhörd förälder som ser min son varje dag och möter honom som den han är. Men lever jag upp till det?
Undersökningar visar också att barn inte har samma vuxenkontakt idag som förr. Många är ytliga eller tillfälliga både hemma och i skolan. Det är så viktigt för barn att ha vuxna i sin omgivning som de kan lita på och känna sig trygga med till 100%. Varför sker då så många lärarneddragningar? Varför kastas barn runt som bollar i luften av sociala myndigheter?
Tankarna går...

Jag hoppas i alla fall att jag kan leva upp till den bild jag har av en god förälder, även om det inte alltid blir rätt. Det finns inget som är så härligt som när man ser sitt barn glad och tillfreds eller som när man får underbara blöta pussar och härliga kramar. Då mår man sååå bra och vill stanna tiden...
Det är kanske då man ska stanna upp och reflektera, kanske fråga sig själv "Vad betyder livet för mig?" "Hur vill jag leva mitt liv?" "Hur hittar jag balansen mellan Att Älska och Att Arbeta?"
Det är bara vi själva som kan leva vårt liv och förändra det!